Direct naar de inhoud van deze pagina

Jan voor iedereen

Met mijn hobby maak ik tientallen mensen blij!

Hoe begon het allemaal?

Jan, 37 jaar, wonend in Cromvoirt en nog helemaal onbekend met vrijwilligerswerk vóór Vughtvoorelkaar vond zes matches via deze website. "Het werkt zo goed dat ik nu mensen moet teleurstellen" vertelt Jan. "Ik werk fulltime, met heel veel plezier. Maar ik zag dat er veel problemen ontstaan in de samenleving door de bezuinigingen. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen vind ik. Deze website was voor mij de trigger om ook écht in actie te komen en iets te doen voor een ander. Ik kwam super makkelijk in contact met 3 particulieren en 3 organisaties. Het werkt zo goed dat ik nu soms mensen moet teleurstellen omdat ik 'vol' zit.

Het cliché is waar...

Het is grappig om er achter te komen dat het cliché van vrijwilligerswerk waar is. Je krijgt echt een goed gevoel wanneer je iets voor een ander kan betekenen. Mensen zijn altijd blij met je, je best doen is goed genoeg.

Klussen is mijn hobby: win, win dus!

Ik heb 3 mensen geholpen met praktische klussen. Een lamp maken, schilderij ophangen of iets in de badkamer fixen. Klussen beschouw ik als een van mijn hobby's én mensen kunnen weer verder: win win dus. Daarnaast help ik bij de Vlasborgh met de het dierenverblijf, bij Teresia serveer ik lunch uit op zondag middag en in het Sint Janshof (Vlijmen) help ik in het restaurant of bij spelavonden. Vrij breed dus. Ik houd van de afwisseling en de nieuwe mensen die je tegenkomt. Nuttig bezig zijn, mooie verhalen horen, bakkie koffie erbij.. dat is toch veel leuker dan alweer een avond op de bank hangen? En ja natuurlijk zijn er wel eens dingen die niet blijken te passen. In verband met werk of mijn interesses, kwaliteiten of beschikbare tijd. Maar tot nu toe heb ik dus al zes keer een hele goede match gevonden. Door de website komt het heel gemakkelijk tot je dus ik zou iedereen willen aanmoedigen om te ontdekken of er iets voor je bijzit!".

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen