Direct naar de inhoud van deze pagina

Klaske verbindt

Bereiken door te verbinden

"Via NLvoorelkaar heb ik contact gehad met Salwa, een Syrische dame. Zij wilde graag vrijwilligerswerk doen om meer Nederlanders te leren kennen.

Ik wist dat de moeder van een Syrisch klasgenootje van mijn dochter eenzaam is en nog niet zo goed Nederlands spreekt. Ik dacht: "Misschien kan ik hen aan elkaar koppelen (ze leken mij dezelfde typjes), dan hebben ze tenminste iemand met wie ze in hun eigen taal kunnen kletsen. En samen is het gemakkelijker om ergens op af te stappen, dan alleen".

Samen is het gemakkelijker om ergens op af te stappen, dan alleen

Het was er nog niet van gekomen om Salwa en Meryam uit te nodigen en mijn snode plan toe te lichten, omdat ik nogal druk was. Maar op een gegeven moment dacht ik: "Hé, ik heb toch mensen nodig die helpen met het versieren van de school voor Sinterklaas, ik vraag hen allebei".

Ze wilden allebei wel helpen. Ik heb ze bij mij thuis uitgenodigd, en ze kletsten meteen een eind weg in het Syrisch. Ze vonden het ook super gezellig om te helpen op school. En het zoontje van Meryem en mijn dochter vonden het ook leuk, want die mochten ook meehelpen.

Door wat verbindingen te leggen, kun je mensen verder helpen. Mensen die elkaar niet kennen maar die zeker wat voor elkaar kunnen betekenen."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen