Klusplus

ouderen en hun talent

Adje kan weer aan de slag met haar hobby: koken

Door het hersenletsel dat Adje opliep heeft ze al lang niet meer in de keuken gestaan, bang om wat te laten aanbranden wanneer ze alleen was. Via het project Klusplus van Stichting Humanitas Rotterdam werd ze door kluscoach Sophie gekoppeld aan Borrel BV, een bedrijf dat luxe gevulde borrelplanken maakt voor bedrijven en organisaties. Adje helpt oprichtster Rozemarijn met veel plezier met koken wanneer er weer een bestelling is.

Tereza zet haar groene vingers in voor de buurt

Door de kaarten in de Talentscan kwam Tereza erachter dat ze, ondanks dat ze zelf geen tuin meer heeft, veel kennis heeft over planten en deze kennis graag met anderen zou willen delen. Toen haar man nog leefde had ze een grote moestuin, nu heeft ze een balkon vol met portugese kool en bonen. Klusplus koppelde haar aan een buurttuin.

Nelleke stak de voorleesbeer in een nieuw jasje

Nelleke is vroeger kleuterjuf geweest en is expert in handwerk. Nog leuker dan iets voor jezelf breien, is iets maken voor anderen. Voor theater Studio de Bakkerij maakte ze kleren en sokken voor de voorleesbeer. De voorleesbeer was meteen een grote hit!

Over Klusplus

Met Klusplus gaan we samen met ouderen op zoek naar een klus of activiteit die bij ze past. De kluscoach neemt een talentscan af om zo een goed beeld te krijgen van de oudere. Op basis van dit profiel zoekt de coach een klus of activiteit in de buurt van de oudere waar hij of zij aan de slag kan. Dit verhoogt niet alleen de zelfverzekerdheid maar ook zingeving bij de doelgroep.

Verwelkom jij ook ouderen als vrijwilliger binnen jouw organisatie? Lees dan hier wat je kunt doen.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen