Direct naar de inhoud van deze pagina

Marjolein durft te vragen

Hulp vragen is helemaal niet raar

Marjolein (64) vraagt hulp voor het uitlaten van haar geweldige labrador. Govert is haar hulphond die ze helaas doordat ze chronisch ziek is, niet altijd kan uitlaten. Hiervoor vraagt ze hulp op NLvoorelkaar en hoopt dat ze zo een vrijwilliger kan vinden die haar hierbij een handje kan helpen.

"Hulp vragen als je ziek bent is gewoon heel confronterend. Je moet accepteren dat je het zelf niet meer kunt en dat hulp een noodzaak is geworden", vertelt Marjolein. Maar ze is erachter gekomen dat het niet moeilijk of veel werk hoeft te zijn. Ook zegt Marjolein dat het probleem met hulp vragen meer bij jezelf ligt dan bij de ander. Er zijn genoeg mensen die willen of die het helemaal niet erg vinden om een handje te helpen.

Hulp vragen als je ziek bent is gewoon heel confronterend

"Voor ik ziek werd heb ik ook altijd vrijwilligerswerk gedaan, maar wij noemden dat vroeger niet zo. Het was gewoon iets wat je deed. Zomaar, omdat dat heel normaal was. Tegenwoordig is vrijwilligerswerk iets heel groots geworden, terwijl het eigenlijk gewoon een ander helpen is.", vertelt Marjolein. Door deze gedachte durft Marjolein makkelijker om hulp te vragen en hulp te accepteren. Ze beseft dat het helemaal niet raar is om iets aan een ander te vragen als je dit zelf niet kunt.

Marjolein vertelt dat ze het soms wel erg moeilijk vond om hulp te vragen. Vooral omdat je ervan uit moet gaan dat je op een vrijwilliger kunt bouwen. "Ik ben gewoon erg afhankelijk van een vrijwilliger en Govert ook. Als een vrijwilliger niet komt dan heb ik echt een probleem", zegt Marjolein. Marjolein heeft in het verleden wel vaak met vrijwilligers gewerkt maar dit werd altijd voor haar geregeld. Nu moet ze het zelf doen en dat is spannend.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen