Slogan voor NLvoorelkaar
Bij NLvoorelkaar zijn we superblij met onze slogan: Helpen maakt je happy! Maar deze slogan is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Natasja Draer van Friends for Brands was nauw bij het proces betrokken en vertelt:
We vragen ons eerst altijd af: wat is de essentie van wat je wilt vertellen? Uit onderzoek bleek dat er een grote groep relatief jonge mensen wel bereid zijn om iets te doen voor een ander, maar dat ze dit nu nog veel moeite vinden. De nadruk ligt bij de meeste oproepen om iets goeds te doen bij degene die wordt geholpen. Maar het is ook juist heel positief voor de vrijwilliger. Je leert nieuwe mensen kennen, doet nieuwe vaardigenheden op. Vrijwilligerswerk maakt jou ook blij, kortom!
De eerste ideeën voor de slogan lagen daarom daar dus ook allemaal wel in de buurt. Helpen maakt je beter, bijvoorbeeld. Dit deed echter teveel denken aan gezondheidsproblemen. Matchen met een missie, dan? Dit was een hint naar Tinder. Daar heb je ook een match, maar dit is betekenisvoller. Uiteindelijk vonden we dat een beetje te plat. Helpen maakt je happy was het meest duidelijk en sympathiek. En het klinkt ook gewoon lekker, natuurlijk!
Friends for Brands maakt vrienden voor merken die er volgens hen toe doen. Merken waar je blij van wordt. Merken die het leven mooier maken. Het állerliefst merken die echt iets goeds doen voor de wereld.
Rianne voor vogeltjes
Rianne voor vogeltjes Rianne voor vogels Onze vogelopvang bestaat al sinds 1963, toen werd het beheerd door een echtpaar. Zij werden echter ouder en ouder, op een gegeven moment was het aantal dieren te groot voor wat ze aankonden. Toen is het in 2012 overgenomen door onze huidige voorzitter en is de organisatie volledig veranderd. Alles is helemaal geprofessionaliseerd, totaal verschillend van hoe het was. De liefde voor dieren is echter altijd gebleven.Nu het vogeltjesseizoen is aangebroken, zijn het drukke tijden bij ons. Er vallen vaak jonge vogeltjes uit hun nest en zijn dan in gevaar. Dan komen ze bij ons. Deze vogeltjes moeten ieder kwartier gevoerd worden. Daarom hebben wij vrijwilligers nodig die continu de diertjes verzorgen. Het mooie is dat iedereen voor 100% geaccepteerd wordt. Inmiddels werken er 21 mensen in de week bij ons. Onze vrijwilligers zijn tussen de 17 en de 70 jaar oud, en hebben allemaal een totaal verschillende achtergrond. Er werken mensen bij ons met een lichte beperking, er werken mensen vanuit de reclassering, er werken studenten, noem maar op. Het mooie is dat iedereen voor 100% geaccepteerd wordt. De sfeer is ontzettend gemoedelijk. Het is namelijk heel erg leuk om met zo veel verschillende mensen te werken. Er zit altijd wel iemand bij met wie je een klik hebt en de samenwerking gaat heel goed omdat iedereen een andere persoonlijkheid heeft. Voor ons is het heel belangrijk dat iedereen gelijk is. Het is mooi om te zien dat ieder totaal verschillend mens vrijwilligerswerk kan doen. Wij vinden het om deze redenen heel erg leuk dat er zo veel verschillende mensen op ons afkomen. Van tevoren hoeven de vrijwilligers geen kennis of ervaring te hebben, want ze worden bij ons volledig ingewerkt. Het begint met meekijken en het leren van de basiswerkzaamheden, na vier diensten kan iemand meestal al volledig meedraaien. Het enige wat we vragen is affiniteit met dieren. Dat is wat al onze vrijwilligers gemeen hebben. Wanneer vrijwilligers bij ons binnenkomen, zijn er vaak dingen die ze nog spannend vinden, zoals het oppakken van een dier. Het is heel mooi om te zien dat ze met deze spanningen om leren gaan en het uiteindelijk juist leuk vinden om zoiets spannends te doen! We merken dat de vrijwilligers het erg fijn bij ons hebben. Ze mogen de hele dag met dieren omgaan, maar ze ontwikkelen zich ook erg op sociaal gebied omdat je altijd met anderen werkt. De vrijwilligers vinden het fijn een dagbesteding te hebben, en om wat te betekenen voor de wereld. Uiteindelijk blijft 95% van de mensen die bij ons begint, bij ons werken. We zijn ongelooflijk blij met onze vrijwilligers, de sfeer en het enthousiasme! Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal