Direct naar de inhoud van deze pagina

Vianne en Willemien

Vrijwilligerswerk zo leuk mogelijk maken

5 maanden geleden besloot ik iets te doen wat ik al heel lang wilde, maar waarvoor ik de tijd niet had. Of misschien niet voor nam. Via NLvoorelkaar kwam ik in aanraking met Willemien.

Willemien was op zoek naar iemand die er met haar op uit kan. Door de ziekte van Ménière is het allemaal niet zo makkelijk meer om er alleen op uit te trekken of in grotere groepen op pad te gaan. Dus gaan we regelmatig met twee eropuit. De buitenlucht in.

Ik ben dol op het Mastbos en ga daar vaak heen om een uurtje of twee te wandelen. Nu kan ik dat samen doen met Willemien. Of lopend of als het nodig is in de rolstoel. Willemien kan een frisse neus halen, maar ik ook. Soms lopen we vanuit huis, soms pakken we een stukje de auto, zodat we een ander stuk van het bos kunnen zien. Het is er ook zo prachtig! En als we terugkomen, dan doen we de ene keer een nog een kopje thee, de andere keer vlieg ik er weer vandoor omdat ik nog andere afspraken heb. Alles kan.

We geven er onze eigen draai aan

Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om iemand op deze manier te kunnen helpen en ben blij dat ik de stap heb gezet om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het past niet altijd in mijn schema, maar we geven er wel een draai aan.

Vrijwilligerswerk doen is ook keuzes maken om het leuk te houden. Er is heel veel verschillend vrijwilligerswerk. Soms voor langere tijd, soms voor een dag of een avond. Dus er valt genoeg te kiezen wat bij je past.

Zo heeft Willemien mij onlangs gevraagd om boodschappen te doen voor haar eens in de week. Ik ga zelf al bijna nooit naar de supermarkt, dus ik heb haar ook eerlijk gezegd dat ik dat niet wil. Maar ik ga met haar wel op zoek naar iemand die dat voor haar zou willen doen. Op die manier kan ik toch weer een beetje helpen.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen