Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrienden voor het leven

een inspiratie voor iedereen...

Een vriendschap voor het leven, om nooit meer te vergeten. Een verhaal over vrijwilligerswerk dat leidt tot vriendschap, een inspiratie voor iedereen. Paul Iwan brengt eten rond in een verzorgingstehuis. Anderhalf jaar geleden werd hij binnen dit verzorgingstehuis gekoppeld aan de heer A., die op zoek was naar iemand die samen met hem activiteiten kon ondernemen. Er ontstond een mooi contact.

"De heer A. was hoogbegaafd en had ongelooflijk veel kennis. Het klikte vrij snel. Hij had een prachtige collectie klassieke muziek en vier wanden vol met boeken. Hier wist hij alles tot in detail over te vertellen, ongekend. Daar genoten we samen vele uren van.

Hij had een prachtige collectie klassieke muziek en vier wanden vol met boeken.

Mijn taak was om hem te activeren, hij zat al twee jaar bijna altijd thuis. Ik heb voor hem een rollator geregeld en we gingen samen aan de wandel langs plekken waar hij vroeger met zijn vrouw kwam. Dit was emotioneel, maar ook fijn. Ook gingen we wat drinken en Bossche bollen eten, waar hij gek op was. Dat was een genoegen voor ons allebei.

Uiteindelijk is de heer A. overleden. Voor mij een enorm gemis, maar er zijn prachtige momenten om op terug te kijken. Vrijwilligerswerk brengt geluk, inspireert, is een wisselwerking, geeft verdieping, is het respecteren van de ander, vraagt initiatief, en is rijkdom voor beiden."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen