Direct naar de inhoud van deze pagina

We zijn er voor elkaar

Het verhaal van Hans

"We zijn er voor elkaar", dat is de instelling waarmee Hans in het leven staat. Waar hij kan, helpt hij anderen, en daar helpt hij ook zichzelf mee.

"Vroeger was ik mantelzorger van mijn moeder en heb ik ook altijd veel ander vrijwilligerswerk gedaan. Op dit moment is dat fysiek gezien voor mij wat lastiger maar waar ik kan, probeer ik toch te helpen. Als ik de vraag krijg om een heg te komen snoeien, spring ik op mijn scootmobiel en ga ik aan de slag. Zo kan ik toch nog veel voor anderen betekenen."

Hans zorgt voor een goede sfeer en gezelligheid in de buurt

Daarnaast maakt Hans zijn woonplaats een beetje mooier door er elke dag op uit te gaan en praatjes te maken met de mensen om hem heen. Elke dag wel een kopje koffie met de buurvrouw en gesprekken in de stad. Hij zorgt voor een goede sfeer en gezelligheid in de buurt.

Naast anderen, helpt Hans hier zichzelf ook mee. "Mijn eenzame gevoel wordt echt minder wanneer ik iemand heb kunnen helpen. Ik geef anderen en mezelf een goed gevoel ermee. Daarnaast ben ik daardoor veel buiten, en kom veel mensen tegen. Dat maakt steeds weer mijn dag een beetje mooier."

Een mooi voorbeeld van "Helpen maakt je happy!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen