Bezorg de Zorg

Boodschappenservice voor zorghelden

Bezorg de Zorg is een landelijke boodschappenhulp voor zorgverleners en ouderen.
Via www.bezorgdezorg.nl kun je als zorgverlener of oudere (of mantelzorger van de oudere) boodschappen laten doen ten tijde van de coronacrisis.
Duizenden vrijwilligers staan klaar en komen de boodschappen graag brengen! De vrijwilliger bezorgt gratis en stuurt een betaalverzoek voor de boodschappen. Het betaalverzoek kun je ook als mantelzorger afhandelen.
Wil jij ook helpen bij Bezorg de Zorg? Download de Roamler app in de App Store of Google Play en gebruik de aanmeldcode bezorgdezorg. Bezorg de Zorg is een initiatief van Roamler.

Aan de slag
"Help jij met boodschappen, zodat wij kunnen zorgen?"

Hulpvragen & do good activiteiten

Liever een overzichtelijke lijst of kalender? Klik hier »

Contactpersonen

Meer informatie

Over ‘Bezorg de Zorg’
Tijden van crisis halen het beste in mensen naar boven. Het coronavirus (COVID-19) laat als geen ander zien dat we als samenleving één zijn. Om onze krachten nog beter te bundelen zijn wij, Roamler, een initiatief gestart: Bezorg de Zorg.

Want, zij die overuren draaien in de gezondheidsinstellingen van Nederland, zullen dagelijks tegen problemen aanlopen die thuisblijvers mogelijk niet of in mindere mate ervaren. Denk daarbij aan iets simpels als het doen van dagelijkse boodschappen; wat als de schappen leeg zijn na een lange dag werken?

Maar ook kwetsbare ouderen ervaren soortgelijke uitdagingen. Zij gaan liever niet meer de straat op om boodschappen te halen, om nog maar te zwijgen over de lange wachtrijen voor de winkels.

Roamler beschikt over een community van duizenden app-gebruikers die daar iets aan willen en kunnen doen. Zij staan klaar om een handje te helpen en boodschappen te bezorgen op locaties waar de zorgverleners of ouderen dat het liefste hebben. Dit mag thuis zijn, maar ook op het werk. Betaald wordt er middels een betaalverzoek (bijvoorbeeld Tikkie) op de smartphone. Omdat dit digitale betaalmiddel een mogelijke uitdaging is voor ouderen, is het belangrijk dat er tijdens het bezorgtijdslot een mantelzorger bereikbaar is om de digitale betaling via SMS of Whatsapp af te ronden.

Op www.bezorgdezorg.nl kunnen zorgverleners en ouderen aangeven welke boodschappen ze nodig hebben. Na het invullen van enkele belangrijke persoonsgegevens wordt de opdracht tot het doen van deze boodschappen in de Roamler app aangeboden aan een legio gemotiveerde Roamlers, die in tijden van crisis graag (en vrijwillig!), een steentje bijdragen.

Meer weten? https://bezorgdezorg.nl/faq.php

Contactinformatie

Organisatie
Bezorg de Zorg
Vestigingsplaats
Amsterdam
Website
https://bezorgdezorg.nl/