Buddies HandicapNL

Over ons

Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

Jaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen verspreid door heel Nederland en werken hiermee aan een inclusief Nederland. We bieden deze vriendschappen aan door middel van 2 verschillende programma’s, een programma voor jongeren (https://handicap.nl/buddies/buddies-met-een-fysieke-beperking/) met een lichamelijke beperking en een programma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (https://handicap.nl/buddies/buddies-clientbuddy/) .

Help je mee met [Buddies]? Bekijk onze hulpvragen of mail voor meer informatie naar [email protected].

Aan de slag
"iedereen moet mee kunnen doen"

Vragen & do good activiteiten

Liever een overzichtelijke lijst of kalender? Klik hier »

Meer informatie

Vriendschap is een basisvoorwaarde van geluk. Buddies van HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert [Buddies] jongeren met én zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. De leukste momenten beleef je immers samen. Samen onderneem je allerlei leuke
activiteiten zoals wandelen, naar de bioscoop gaan, samen eten, sporten of winkelen. Uitgangspunt is duurzame en oprechte vriendschap op basis van gelijkwaardigheid.

Contactinformatie

Organisatie
Buddies HandicapNL
Adres
Singelpark 1
Vestigingsplaats
Odijk
Website
https://handicap.nl/buddies/
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres