Direct naar de inhoud van deze pagina

Humanitas Breda

Adres
Doelen 36
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Breda
Website
http://www.humanitas.nl/afdeling/breda
Omschrijving
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Visie en missie van Humanitas
Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Het belang van de missie
Een missie formuleren is belangrijk: het is voor mensen die Humanitas niet kennen, een eerste kennismaking met de organisatie. Tegelijkertijd biedt het iedereen binnen Humanitas de mogelijkheid kort, krachtig en kernachtig te vertellen wat Humanitas doet en waar zij voor staat.

Een toelichting op de missie
In de dienstverlening van Humanitas staat het in de praktijk brengen van de humanistische uitgangspunten zelfbeschikking, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Uiteindelijk moeten zo veel mogelijk hulpvragers aan de vereniging Humanitas hun eigen leven weer vorm kunnen geven (zelfbeschikking).

Waar staan we voor?
Humanitas staat voor het behoud van regie over eigen leven voor mensen die dat tijdelijk zijn kwijtgeraakt en voor een samenleving waarin gelijkwaardigheid voorop staat en waar plaats is voor iedereen. Humanitas staat ook voor het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en het samenleven met anderen. Humanitas heeft een vraaggericht aanbod van mens-tot mens op de gebieden wonen, zorg en welzijn.
Logo van Humanitas Breda