Direct naar de inhoud van deze pagina

Humanitas Home Start

Adres
De Linie 7a
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Rotterdam
Website
http://home-start.nl
Omschrijving
Thuis in gezinnen

Ieder gezin maakt weleens een periode door waarin het minder lekker loopt. Een beetje hulp kan dan prettig zijn. Vrijwilligers van Home-Start bieden die hulp.

Home-Start biedt ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen (binnen het gezin is tenminste één kind onder de zeven jaar). Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Zij steunen het gezin bij opvoedings- of andere vragen, bieden praktische hulp, een luisterend oor maar vooral vriendschap. Ouders ervaren deze inzet als positief en waardevol. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal en zorgen kwijt.

De vrijwilligers worden getraind en gescreend door Home-Start voor zij naar een gezin gaan. Home-Start is kosteloos voor gezinnen.

Een vrijwilligster over het werk:
“Je moet mij zien als een goede buurvrouw. Je kunt alles met mij bespreken. Ik luister, geef tips, ik lach, ik leef mee, ik ga mee een stukje wandelen, ik ben kritisch. Ik heb tijd en aandacht.”

Wil je weten wat een Home-Start maatje kan betekenen voor een gezin? Kan dan naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=w_M207-Gryg
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Centrum ('s-Gravenhage) Ondersteun een gezin Erop uit
Binnenstad (Helmond) Vrijwilliger Home-Start Gezelschap
Rijswijk Maatje voor Rijswijkse Home-Start gezinnen Gezelschap
Binnenstad (Helmond) Vrijwilliger / coach Gezelschap
Logo van Humanitas Home Start