Johannes Hospitium Vleuten

Adres
Kloosterweide
Vestigingsplaats
Vleuten
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.hospitiumvleuten.nl
Omschrijving
Johannes Hospitium Vleuten
Doelstelling
Het Johannes Hospitium geeft zorg aan mensen in hun laatste levensfase.Er wordt warme en liefdevolle zorg gegeven aan onze gasten en hun naasten zodat de gasten op hun eigen persoonlijke manier afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. De informele en huiselijke sfeer is daarbij belangrijk. Naast de vele vrijwilligers zijn er altijd verpleegkundigen in huis om de goede zorg te waarborgen.
Werkzaamheden
In het ziekenhuis ontbreekt het vaak aan rust en aandacht voor iemand in de laatste levensfase. Thuis is het soms moeilijk aan de zieke de gewenste zorg te geven. Een hospitium of hospice kan uitkomst bieden. Het vormt een thuis, waar men zich met familie en vrienden in een rustige, liefdevolle omgeving omringd door goede zorg kan voorbereiden op het naderende levenseinde. Het hospitium, opgericht in 1991, wil mensen in hun laatste levensfase een gastvrij en comfortabel verblijf bieden met deskundige verzorging en begeleiding. In een rustige, veilige en vertrouwde omgeving geeft het de gast en zijn/haar naasten de gelegenheid in alle rust en op een persoonlijke wijze afscheid te nemen. Ook wordt op tijdelijke basis zorg en onderdak geboden wanneer de zorg thuis in de laatste levensfase voor een korte periode niet of onvoldoende beschikbaar is, de zogenaamde respijtzorg.
Vrijwilligersactiviteiten
Er werken meer dan 100 vrijwilligers in het Johannes Hospitium. Zij werken in de zorg, in de keuken om maaltijden te bereiden, in de tuin, de administratie en verrichten facilitaire werkzaamheden (klussen, schoonmaak). Zonder vrijwilligers kan het Hospitium niet de intensieve zorg bieden die we nastreven.
Contact
Contactpersoon: Hetty Boven
E-mail: [email protected]
Telefoon: 030-6775013
Website: http://www.johanneshospitium.nl
Bezoekadres
Kloosterweide 2
3451 VN
Vleuten
Postadres
Postbus 97
3450 AB
Vleuten
Afbeelding over Zorgvrijwilliger voor met name slaapdienst
Utrecht

Zorgvrijwilliger voor met name slaapdienst

Johannes Hospitium Vleuten

Ben je zorgzaam maar ook praktisch ingesteld? Vind je het geen probleem om slaapdiensten te doen? Kom onze verpleegkundigen helpen bi...

Afbeelding over Zorgvrijwilliger (zorgervaring niet nodig)
Utrecht

Zorgvrijwilliger (zorgervaring niet nodig)

Johannes Hospitium Vleuten

Ben je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor huishoudelijke taken? Kom onze verpleegkundigen helpen bij de zorg aan de ga...

Logo van Johannes Hospitium Vleuten