Direct naar de inhoud van deze pagina

Mantelzorgcentrum

Adres
De Strandwal 22a
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Heiloo
Website
http://www.mantelzorgcentrum.nl
Omschrijving
Iedere dag zorgen er in Nederland ruim vier miljoen mensen, jong en oud, voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind of andere naaste. Deze vorm van zorg heet mantelzorg.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. Onze belangrijkste opdracht is mantelzorgers zodanig te ondersteunen dat zij de zorg gedurende langere tijd kunnen geven aan hun naaste en daar zelf gezond bij blijven. Wij helpen mantelzorgers de juiste balans te vinden tussen zorgdragen en zorgkracht.

Speciaal voor mantelzorgers organiseert het Mantelzorgcentrum gratis activiteiten. Met lotgenoten praten of met iemand van het Mantelzorgcentrum zelf kan heel verhelderend zijn, en samen kan er optimistisch in mogelijkheden gedacht blijven worden.

Mantelzorgers kunnen gratis beroep doen op onze mantelzorgconsulenten voor begeleiding en advies. Zij wijzen mantelzorgers de weg en bieden een luisterend oor.

Onze mantelzorgmakelaars brengen uw mantelzorgsituatie in kaart en zij nemen kosteloos net zoveel regeltaken over als de mantelzorger wenst.

Als ‘help desk voor professionals’ bieden de professionals van het Mantelzorgcentrum ook andere organisaties voorlichting en advies.

Wij zijn de gratis hulplijn voor mantelzorgers. Door kenbaar te maken bij het Mantelzorgcentrum dat u mantelzorger bent, kunnen wij ervoor zorgen dat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws op het gebied van mantelzorg en van alle veranderingen betreffende hulp en ondersteuning. U kunt zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief en voor de Mantelzorgkrant. U kunt ons bellen (072-5627618) of mailen (info@mantelzorgcentrum.nl). Het Mantelzorgcentrum is 5 dagen per week bereikbaar. Op de website www.mantelzorgcentrum.nl treft u een overzicht aan van de aangeboden cursussen, ontmoetingsgroepen en spreekuren.

Wij hebben ook een kantoor in Den Helder aan de Vrede en Vrijheid 26. T 0223 747009.
Meer energie - Minder stress - Meer vrije tijd!
Omgeving Hulpaanbod omschrijving Type dienst Type dienstverlening
Den Helder Bijeenkomsten dementie Mantelzorg ondersteuning Vrijwillige dienstverlening
Alkmaar Mantelzorgondersteuning Mantelzorg ondersteuning Vrijwillige dienstverlening
Logo van Mantelzorgcentrum