Speelotheek de Zusjes

Adres
Deimoslaan 4
Vestigingsplaats
Heerhugowaard
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.speelotheekdezusjes.nl
Omschrijving
Spelen is de manier voor kinderen om te leren. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat spelen ook belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Het helpt een kind later bij het leren lezen, rekenen en het verkrijgen van (ruimtelijk) inzicht. Maar ook samen spelen is een belangrijke manier om te oefenen voor het later goed kunnen samenwerken. Terwijl kinderen opgaan in hun spel ontwikkelen zij zich op allerlei gebied: taalvaardigheid, sociale vaardigheid, hun denken en motoriek. Er is vrijwel geen domein van ontwikkeling dat niet door spel gestimuleerd kan worden.


Maar welk speelgoed is nu geschikt? En wat vindt een kind leuk om mee te spelen? In de speelgoedzaak heb je keuze uit heel veel speelgoed, spelletjes en speelmateriaal. Maar wat is een goede keuze? Vaak zijn kinderen na 3 weken wel uitgekeken op het spelmateriaal en hebben ze weer behoefte aan een nieuwe uitdaging. En goed speelgoed is niet goedkoop in aanschaf.


Daarom openen wij Speel O Theek (SOT) de Zusjes in Heerhugowaard voor iedereen in Heerhugowaard. Een Speel O Theek is een soort bibliotheek, alleen bij ons leen je geen boeken maar speelgoed en spelletjes. Wij zorgen voor ruime keuze met regelmatig nieuw assortiment.


Naast speelgoed en spelletjes is er ook de mogelijkheid om oefenmaterialen te lenen. Bv een Bosubal en de Wobbel om het evenwicht op te trainen. Of een zitkussen of grote bal om op te zitten en te oefenen.


SOT de Zusjes is er voor iedereen: kinderen en jongeren met of zonder beperking, (groot)ouders, volwassenen, ook volwassen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking en dementerenden.
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Heerhugowaard Uitleen en inname medewerkers Toezicht & beheer
Logo van Speelotheek de Zusjes