Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen

Adres
Sterrenlaan 15
Vestigingsplaats
Veldhoven
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.leergeldveldhovendekempen.nl
Omschrijving
Leergeld wil alle kinderen de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen zodat ze mee kunnen doen in de maatschappij. Daardoor wil Leergeld voorkomen dat de maatschappij uiteindelijk ‘leergeld’ betaalt voor kinderen die vanwege armoede aan de zijlijn zijn blijven staan.
Wanneer er in een gezin geen geld is om een kind te laten meedoen met school- en/of buitenschoolse activiteiten kan Leergeld bepaalde kosten voor het kind betalen. Dit kunnen kosten zijn zoals het lidmaatschap van een vereniging, zwemles, muziekles, kosten voor gebruik van een computer, een fiets om naar school te kunnen, schoolspullen of bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten van school gerelateerde reizen.
De kosten, of een gedeelte daarvan, worden rechtstreeks betaald aan de betreffende school, vereniging of leverancier. Leergeld onderhoudt daarom intensieve contacten met scholen, verenigingen, gemeenten, bedrijven, vluchtelingenwerk, de voedselbanken en andere instellingen. Met deze partijen worden afspraken gemaakt voor de uitvoering. Leergeld helpt kinderen nooit door het verstrekken van geld.

Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen is actief in de gemeenten Bergeijk, Reusel-de Mierden, Bladel, Eersel en Veldhoven.
Wij zijn een particuliere organisatie die is aangesloten bij de landelijke vereniging Leergeld Nederland waarin alle 100 lokale Leergeld-stichtingen zijn verenigd.

Leergeld werkt alleen met vrijwilligers.
De stichting is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Spreekt dit je aan, ben je beschikbaar voor vrijwilligerswerk en heb je ons iets te bieden? Dan komen we graag met je in contact.
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Eersel Nieuw bestuurslid stichting Leergeld gezocht Bestuur & strategie
Veldhoven, Bergeijk, Bladel, Reusel (Reusel-De Mierden), Eersel Communicatiemedewerker Marketing, communicatie & PR
Logo van Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen