Stichting Philia

Adres
Hoofdweg Oostzijde 640
Vestigingsplaats
Hoofddorp
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.stichtingphilia.nl
Omschrijving
Stichting Philia (betekend vriendschap) is voortgekomen uit de eerdere initiatief DatingAssistent.nl, ook bekend van het TV programma the Undateables.
Veel mensen met een lichamelijke, visuele of (licht)verstandelijke beperking en autistische stoornis voelen zich eenzaam. Daarom hebben wij in 2014 Stichting Philia (het oud-Griekse woord voor ‘vriendschap’ ) opgericht met als doel: het welzijn en geluk van mensen met een beperking (die tussen Wal en Schip vallen bevorderen op het gebied van vriendschap door de ontwikkeling van een duurzaam sociaal netwerk. Het bestrijden van eenzaamheid binnen de doelgroep staat hierbij voorop, als eerste stap naar het doel.
STOP EENZAAMHEID TIJDENS CORONA!
Corona heeft ons leven veranderd en zeker ook voor mensen met een beperking die tussen wal en schip vallen. We lezen veel in het nieuws, maar door het wegvallen van de werkzaamheden bij bv ons project BioSoepi en het stop zetten van onze tweewekelijkse wandelclub zitten veel van onze leden alleen thuis.

Tijd voor actie: ‘Samen helpen we elkaar door de coronacrisis’.
Om onze leden veilig en gelijkwaardig met elkaar in contact te brengen hebben we daarom ons platform OogvoorVriendschap.nl weer online gezet en zijn er wekelijks online events.

Om onze activiteiten te kunnen organiseren, zijn wij continu op zoek naar mensen die het leuk vinden om een handje te helpen. Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers enthousiast en mensgericht zijn, zich aan gemaakte afspraken houden en goed in een team kunnen werken.

Vrijwilligers gezocht
Het coronavirus laait weer op in Nederland en de tweede coronagolf veroorzaakt ook weer een golf aan eenzaamheid onder mensen met een beperking. Stichting Philia gaat de komende winter periode deze eenzaamheid aanpakken door weer te starten met onze online events zoals o.a. de online community en online meetings (koffie café en virtuele borrels). Wil jij je onze missie ondersteunen? Wij zijn nu op zoek naar (online Coaches en een Expert Google Grants, PR topper en een Online Event ‘Manager’.

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde intresses of wil je eerst meer informatie? Kom langs bij ons op kantoor in Hoofddorp of bel 06 14470977.
Omgeving Hulpaanbod omschrijving Type dienst Type dienstverlening
Hoofddorp (Haarlemmermeer) Online events voor nieuwe contacten Maatjes & buddy's Vrijwillige dienstverlening
Nieuw-Vennep (Haarlemmermeer) Wandelclub Stichting Philia Erop uit Vrijwillige dienstverlening
Logo van Stichting Philia