Stichting Prokkel

Vestigingsplaats
Apeldoorn
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
https://www.prokkel.nl/
Omschrijving
“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.”

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen. Bijvoorbeeld tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van HandicapNL (voorheen Fonds Verstandelijk gehandicapten) waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’ organiseerde. Deze acht organisaties vormen samen de ‘Founding Fathers’ van de Prokkelweek. Gestart in 2007 als een Verstandelijk gehandicapten 2daagse is het uitgegroeid tot een Prokkelweek, een week vol prikkelende ontmoetingen.

Prokkelen in coronatijd
Prokkelen Verbindt, vanuit één week als voorbeeld voor de rest van het jaar. Juist in coronatijd zijn ontmoetingen belangrijk. Daarom is er elke maand een andere online activiteit waarbij je elkaar kunt ontmoeten.
Logo van Stichting Prokkel