Stichting Speelgoedbank Den Helder

Adres
Koningdwarsstraat 146
Vestigingsplaats
Den Helder
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.speelgoedbankdenhelder.nl
Omschrijving
De Speelgoedbank is opgericht omdat er vele gezinnen zijn die geen speelgoed voor hun kind/kinderen kunnen kopen, laat staan een verjaardag-, Sinterklaas- of Kerstcadeau. Wij helpen gezinnen met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 jaar. Bij ons komen b.v bijstandsgezinnen en/of mensen met financiële problemen die van een uitkering moeten rondkomen en daarom elk dubbeltje moeten omdraaien. De kinderen (of ouders) kunnen elke maand speelgoed uitzoeken en ze mogen als extraatje een boek of dvd meenemen. Speelgoed is belangrijk voor kinderen zodat ze kunnen leren spelen, delen en vooral hun fijne motoriek kunnen ontwikkelen.
Elke woensdagmiddag is de speelgoedbank van 13.30 tot 15.30 uur open en dan zijn de ouders en kinderen van harte welkom. Als de kinderen speelgoed uitzoeken kunnen de ouders aan de koffietafel een kopje koffie of thee nemen, tegelijkertijd kunnen zij kennis maken met andere ouders die in dezelfde situatie zitten. De ouders kunnen ook hun verhaal kwijt bij het team van de speelgoedbank. Wij zien elke week weer dat ouders emotioneel worden omdat ze hun kinderen speelgoed kunnen geven en daar doen wij het voor.

Door middel van een verwijzing kunnen ouders bij de speelgoedbank terecht. De verwijzingen worden door de volgende instanties verstrekt: Maatschappelijk werk De Wering; de Opvoedpoli Den Helder; CDMZ; de Sociale dienst Den Helder; Stichting Mee; Wijkteam Den Helder; “Stichting Blijf van mijn lijf huis.

Gezinnen die in aanmerking komen voor de voedselbank zijn al gescreend en zijn op vertoon van hun pasje en ID kaart ook welkom bij de speelgoedbank.
Wij hebben regelmatig contact met de verwijzende instanties zodat zij op hoogte blijven van de stand van zaken.

Speelgoed krijgen wij aangeboden van particulieren die maken wij schoon, repareren en zorgen dat het compleet is voordat wij het aanbieden aan onze gezinnen.
Logo van Stichting Speelgoedbank Den Helder