Direct naar de inhoud van deze pagina

Stichting van Klooster tot Emmaus

Adres
Schorsmolenstraat 13
Vestigingsplaats
Breda
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.hetkloosterbreda.nl
Omschrijving
Stichting van Klooster tot Emmaus heeft de taak om het meer dan 125 jaar oude klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda te beheren en te behouden.
In het klooster is een woon- en werkgemeenschap gecreƫerd. De doelstelling van het klooster is om ongeveer 10 economische dak- en thuislozen op te vangen van waaruit zij zich weer een plek in de samenleving kunnen verwerven.
In het klooster zijn verschillende bedrijfsactiviteiten: een appeltaartenbakkerij (Appeltaart van het Klooster), verhuur van ruimtes (vergaderingen,trainingen, meditatie, etc), een circusresidentie, herberg, tassenatelier (Labetassen). Binnenkort wordt de theetuin geopend en op termijn komt er een mensa.
Wij zijn op zoek naar mensen die onze missie een warm hart toe dragen en bereid zijn enkele uren per week de handen uit de mouwen te steken. Wij verhuren ruimtes voor vergaderingen, gesprekken, trainingen e.d. Wij verzorgen hiervoor koffie, thee appeltaarten of lunches. Hiervoor zoeken wij nog vrijwilligers die dat kunnen verzorgen. Ook zoeken wij nog vrijwilligers voor de schoonmaak, tuin, appeltaarten bakken en verkopen, voor het tassenatelier, hulp in de keuken en in de herberg.
Logo van Stichting van Klooster tot Emmaus