TeamUp

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

Ook in jouw buurt zoeken we dringend enthousiaste vrijwilligers voor TeamUp. Op een vast moment in de week bied je samen met je team psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel- en bewegingsactiviteiten. Deze activiteiten hebben een thema en een doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Spelenderwijs leren zij omgaan met hun emoties. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Je wordt vooraf getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag.

“Ik heb altijd zin om naar TeamUp te gaan! Doordat je met meerdere vrijwilligers bent, inspireer je elkaar. Daarnaast vind ik het opleidingsaanbod binnen TeamUp echt heel fijn, je kunt jezelf als vrijwilliger echt ontwikkelen. Vanuit het programma wordt heel goed geïnvesteerd in de kennis van de vrijwilligers.” – Chantal, vrijwilliger TeamUp.

“Mijn persoonlijke motivatie om vrijwilliger te worden bij TeamUp is altijd geweest dat ik wil dat kinderen die gevlucht zijn zich welkom voelen in Nederland. Het is gewoon heel belangrijk werk, het geeft veel energie en op persoonlijk vlak leer je ontzettend veel. En ik zie kinderen die ondanks hun vlucht en onzekere situatie heel flexibel zijn.” - Myrthe, vrijwilliger TeamUp

Aan de slag
"Je maakt hier écht het verschil, voor de kinderen én voor jezelf"

Vragen & do good activiteiten

Liever een overzichtelijke lijst of kalender? Klik hier »

Contactpersonen

TeamUp: spel en beweging voor kinderen getroffen door conflict en migratie

Save the Children, UNICEF Nederland en War Child hebben in 2016 hun krachten gebundeld in TeamUp: een programma voor gevluchte kinderen. Door hun jarenlange ervaring en wereldwijde expertise weten de drie organisaties hoe belangrijk het is om juist deze kinderen vroegtijdig te helpen. Kinderen zijn veerkrachtig, maar moeten wel de kans krijgen om hun traumatische ervaringen te verwerken.

TeamUp draagt via spel en beweging bij aan het psychosociale welzijn van gevluchte kinderen en kinderen met een migratie-achtergrond. Het biedt kinderen een veilige ruimte om stress en spanning los te laten. Spelenderwijs leren zij omgaan met emoties zoals angst, boosheid en verdriet. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.

Op dit moment is TeamUp actief op ongeveer 40 opvanglocaties in Nederland. De TeamUp-sessies zijn op vaste dagen, tijden en met dezelfde begeleiders. Dit zorgt voor stabiliteit, structuur en een gevoel van veiligheid en verbondenheid. Nieuwe kinderen kunnen direct meedoen met de TeamUp activiteiten omdat het niet nodig is om elkaars taal te spreken. Tijdens TeamUp wordt gecommuniceerd door samen te spelen en te bewegen, in plaats van te praten.

Inmiddels wordt TeamUp ook op nieuwkomersscholen gegeven en is het gegroeid naar een internationaal programma. Op deze manier worden wereldwijd kinderen geholpen.

Contact

Organisatie
TeamUp
Adres
Laan van Nieuw Oost-Indië 131
Vestigingsplaats
Den Haag
Website
https://www.sollicitatieteamup.nl/
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres