Direct naar de inhoud van deze pagina

Vivent Hof van Hintham

Adres
5A, Vincent van Goghlaan
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Rosmalen
Website
http://www.vivent.nl/zorgcentra/vivent-hof-van-hintham/3/
Omschrijving
Binnen Vivent Hof van Hintham wonen 92, meestal oudere bewoners die lijden aan een vorm van dementie. Alles draait om deze bewoners. Hun wens staat centraal: Wat wilt u? Wat kunnen wij voor u betekenen? Bent u tevreden over wat u aangeboden wordt? Samen maken wij goede afspraken. Uitgangspunt is dat wij zorg op maat verstrekken.

Vivent Hof van Hintham biedt mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen de mogelijkheid om in een wooneenheid (groep) te wonen. Wij bieden ondersteuning bij het houden van structuur rond wonen en welbevinden. Kwaliteit van leven is het centrale thema. Het belangrijkste doel is cliënten 7 x 24 uur veiligheid en bescherming te bieden. Zo’n woning is ingericht op 7 – 10 bewoners. Een groot deel van de tijd leeft men met elkaar in een huiskamer waar men eet, koffie drinkt en actief of passief kan zijn. Iedere bewoner heeft ook een eigen (slaap)kamer waar men zich tussen persoonlijke spulletjes terug kan trekken.

Aan het dagelijks leven wordt, net als thuis, vorm gegeven in een bepaalde dagstructuur en weekritme. Een groot deel van de tijd wordt besteed aan het voeren van een gezamenlijke huishouding. Afhankelijk van de persoonlijkheid en beperkingen draait men mee in de huishouding. De één doet graag wat huishoudelijke klusjes, terwijl de volgende geniet van het kijken naar anderen die bezig zijn. Niets moet, veel mag.
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Rosmalen Vrijwilliger voor begeleiden naar Oecumenische viering Gastvrouw / -heer
Rosmalen, 's-Hertogenbosch Vrijwilliger voor de dagbesteding Gastvrouw / -heer
Rosmalen Samen op de fiets.... Activiteitenbegeleiding
Rosmalen Ga je mee bewegen? Activiteitenbegeleiding
Rosmalen De Tovertafel.... Magisch...! Gastvrouw / -heer
Rosmalen Kun je zingen... Zing dan mee!! Gastvrouw / -heer
Rosmalen Wil jij in de vakantie iets voor een ander betekenen? Gastvrouw / -heer
Rosmalen Kom jij met ons koken? Maaltijden & koken
Rosmalen Bezoek vrijwilliger Activiteitenbegeleiding
Logo van Vivent Hof van Hintham