Voedselbank Almelo

Adres
Schuttenstraat 6 app 8
Vestigingsplaats
ALMELO
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.voedselbankalmelo.nl
Omschrijving
De Voedselbank Almelo is een dynamische organisatie. Sinds haar oprichting in 2008 is zij gegroeid van een kleine groep van initiatiefnemers naar een geoliede organisatie met circa 80 vrijwilligers. Zij ontvangen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden. Wel proberen zij dag in dag uit hun steentje bij te dragen aan het oplossen van de financiƫle problemen van een groep inwoners in de gemeenten Almelo en Tubbergen. Dat doen zij door voedselproducten in te zamelen (waarbij tevens voedselverspilling wordt tegengegaan) en die vervolgens weer uit te reiken aan diegenen die rond het bestaansminimum leven en nauwelijks geld hebben voor het kopen van voedsel.
De voedselpakketten worden wekelijks uitgereikt aan diegenen die, na een financiƫle toets, voldoen aan de door Voedselbanken Nederland vastgestelde criteria.
De Voedselbank Almelo heeft in de afgelopen jaren haar plek in het hulpverleningscircuit verworven. Zij maakt deel uit van het Armoedepact dat in Almelo is gesloten tussen de diverse instellingen, die zich zorgen maken over de toenemende armoede.
De stichting Voedselbank Almelo is, net als 172 andere voedselbanken, aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland.
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Binnenstad (Almelo) Chauffeurs Vervoer
Binnenstad (Almelo) Schoonmaak hulp en werk in moestuin Tuin & natuur
Binnenstad (Almelo) Medewerker(s) voedselveiligheid Maaltijden & koken
Binnenstad (Almelo) Medewerkers schoonmaak Huishoudelijk
Nieuwstraat-Kwartier (Almelo) Medewerkers moestuin Tuin & natuur
Logo van Voedselbank Almelo