Direct naar de inhoud van deze pagina

VPTZ

Adres
Moolenaarstraat 7 Huissen
Telefoon
Toon telefoonnummer
Vestigingplaats
elst
Website
http://www.vptz-betuwe.nl
Omschrijving
In Nederland zijn ruim 10.000 VPTZ-vrijwilligers om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten thuis te ondersteunen. Ruim twintig van deze vrijwilligers zijn werkzaam bij VPTZ-Betuwe in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever. Wij bieden, naast de zorg van huisarts en thuiszorg, gedurende een periode van drie maanden (kosteloze) hulp en ondersteuning bij de verzorging van de zieke. Zo wordt het mogelijk dat de patiënt de laatste fase thuis in de eigen vertrouwde omgeving kan doorbrengen.
De vrijwilligers richten zich op de wensen van de zieke. Zo maken zij de zorg minder zwaar voor de mensen om de zieke heen.
Sleutelwoorden? Aandacht en nabijheid. Kortom… er zijn!
Onze vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige handelingen of zware huishoudelijke taken, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden ook zelf doen. De zorg die de vrijwilligers bieden, bestaat bijvoorbeeld uit waken bij de zieke, of het bieden van een luisterend oor. Ze zorgen voor rust, geven aandacht en hebben tijd om er te zijn.
Wanneer de vrijwilliger komt overleggen we met elkaar. Dit kan ‘s morgens, ’s middags, ’s avonds of ’s nachts (van 23.00- 07.00 uur) zijn. De vrijwilligers die bij u zijn ingezet, bieden ondersteuning zolang dat nodig is.

Alle VPTZ-vrijwilligers zijn getraind en worden voortdurend bijgeschoold.
De meeste vrijwilligers hebben een zorgachtergrond of zijn ervaringsdeskundigen. Ze hebben vaak zelf een dierbare verloren en weten daardoor hoe dat voelt, maar hebben ook geleerd om dat eigen verlies in een context te plaatsen.
Hebt u na het lezen van dit korte artikel een vraag of wilt u zelf vrijwilliger worden? Neem dan contact op met VPTZ-Betuwe (Ria Berends 06-46045951/Mirjam Jansen 06-46045948). Wij staan voor u klaar!
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Elst Ondersteunen van mantelzorgers in de laatste levensfase (Persoonlijke) verzorging
Logo van VPTZ