Direct naar de inhoud van deze pagina

Over NLvoorelkaar

Van een ander helpen, word je zelf ook beter

Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft, waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een passie voor poetsen, een sterke arm voor een boodschappentas of bijvoorbeeld een uurtje voetballen op zondag. Door wat de één kan te koppelen aan wat de ander nodig heeft, zorgen we ervoor dat mensen elkaar een handje kunnen helpen. Zo maken we de samenleving op een simpele manier leuker, vriendelijker en socialer.

NLvoorelkaar is als social enterprise aangesloten bij Social Enterprise NL en is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. Wij werken zowel landelijk als lokaal (met lokale websites zoals Rotterdammersvooorelkaar.nl). Benieuwd wat NLvoorelkaar voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Lees dan hier verder.

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor:

Patrick Anthonissen - oprichter NLvoorelkaar

Ik ben mede-oprichter van NLvoorelkaar. 5 jaar geleden heb ik besloten dat ik doing good en doing business wilde combineren met mijn passie voor het internet. Na een zoektocht in het maatschappelijke domein werd mij duidelijk dat goede en betaalbare zorg een enorme uitdaging wordt voor onze samenleving. Daar is uiteindelijk NLvoorelkaar uit onstaan!
Samen met Mathijs is zorgvoorelkaar.com opgezet met als doel om alle mensen in Nederland de hulp en aandacht te bieden die zij nodig hebben.Voordat ik met NLvoorelkaar begon, had het ondernemersvirus mij al te pakken. Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en 6 jaar werkervaring bij Unilever, heb ik een online veilingplatform voor restvoorraden opgezet en uitgerold in 18 landen in Europa. Deze ervaring met online marktplaatsen en het ondernemerschap bleken zeer goed van pas te komen bij de opstart van NLvoorelkaar.
Nooit heb ik het gevoel gehad dat ik als vrijwilliger werkte, maar als ik terugkijk dan is dat stiekem toch wel het geval. Zo heb ik tijdens mijn studie in het bestuur gezeten van een stagebemiddelingsbureau, in Rotterdam heb ik meegedaan aan een coachingsproject voor schoolverlaters en via Zorgvoorelkaar heb ik in de afgelopen tijd meerdere mensen computerhulp gegeven.
Binnen NLvoorelkaar ben ik met name verantwoordelijk voor innovatie: zowel voor de applicatie als ook voor nieuwe concepten. Samen met gemeenten en organisaties ben ik bezig om deze ideeën vorm te geven en leven in te blazen.
Over twee jaar zullen we zien dat we een revolutie hebben ontketend met NLvoorelkaar in het vrijwilligerswerk: het imago van vrijwilligerswerk is verjongd en verfrist en iedereen wil bij deze nieuwe beweging horen. Daarnaast zal het vinden van vrijwilligerswerk en vrijwilligers voor het grootste deel online plaatsvinden en hebben we gezorgd voor meer veiligheid.

Mathijs Huis in 't Veld - oprichter NLvoorelkaar

In 2011 heb ik onze social enterprise samen met Patrick opgericht met als doel om iedereen de zorg en aandacht te bieden die ze nodig hebben. De term participatiesamenleving was toen nog niet in zwang, maar wij zagen dat de samenleving moest gaan veranderen en dat we als Nederlanders nog iets meer voor elkaar moesten gaan doen. Om dit leuker en makkelijker te maken zijn wij online marktplaatsen voor vrijwillige inzet en burenhulp gaan lanceren! Als bagage neem ik een studie bedrijfskunde mee en heb ik een eigen studenten uitzendbureau opgezet. Hier waren we ook al veel met online bezig, maar ik miste een stuk maatschappelijke zingeving. Via tuktuks in India heb ik mijn roeping gevonden in het sociaal ondernemerschap en kan hiermee in ons bedrijf volledig mijn ei kwijt.
Je hebt grote kans mij al een keer te hebben ontmoet omdat ik veel gemeenten en welzijnsorganisaties bezoek om hen te inspireren en te informeren rond de kansen van online marktplaatsen voor het versterken van de lokale vrijwillige inzet. Daarnaast ben ik regelmatig als spreker op landelijke congressen over dit onderwerp te vinden.
Naast mijn werk ben ik actief als bestuurslid bij Stichting Jarige Job, een enorm mooie club die het mogelijk maakt dat elk kind zijn verjaardag kan vieren. De armoede problematiek in Nederland is groter dan veel mensen denken, en kinderen zijn hier ook vaak de dupe van. Erg mooi om hier mijn ervaring in te brengen zodat elk kind straks hopelijk gewoon zijn verjaardag kan vieren!
Mijn streven is dat over twee jaar onze online marktplaatsen het eerste referentiepunt is voor Nederlanders die iets voor een ander willen doen. We zijn er met onze marktplaatsen in geslaagd om miljoenen extra uren vrijwillige inzet per jaar te faciliteren en zijn daarmee een lichtend voorbeeld voor andere landen in de wereld.

Anne van Roosmalen - IMPACT adviseur

Gewapend met een master Psychologie en Zorgmanagement, een passie voor problemen oplossen met strategie én creativiteit en een onuitputtelijke dosis nieuwsgierigheid/enthousiasme begon ik in 2012 bij NLvoorelkaar. Als eerste medewerker. Wat een avontuur! Na het verkennen van het diverse helpdesk & community management, de avontuurlijke social media en wat uitdagende marketing en communicatie uitspattingen ben ik beland bij Projectmanagement. Hier komt alles wat ik leuk vind samen. Mijn missie: samen met een lokaal team een prachtige website én robuust implementatieplan ontwikkelen. Waarom? Zodat iedereen de website kent én uiteindelijk iedereen de hulp krijgt die hij verdient. Want dáár krijg ik energie van. Hoe? Door kennis, vaardigheden, creativiteit en enthousiasme lokaal samen te brengen tot een aanpak met maximale impact. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de data strategie en uitvoering. Meten = weten = verbeteren = maximale impact. Ben je dus op zoek naar lokale impact of juist het meten hiervan, dan krijg je met mij te maken ;).
Bijkomen van mijn werkavonturen doe ik graag met gezelligheid, een dansje of een goed boek. Of ik zoek een leuke vrijwilligersklus op onze website: fiets- en taallessen blijken favoriet. Lekker kletsen in de natuur!

Astrid van der Steen - IMPACT adviseur

Op 1 april 2014 ben ik als projectmanager begonnen bij NLvoorelkaar. Daarvoor heb ik projecten opgezet bij o.a. het Rode Kruis in Nederland en China. Rode draad is altijd de doelgroep geweest waarmee ik heb gewerkt: mensen die, om wat voor reden dan ook, kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben. Ik was op zoek naar een mogelijkheid om de overstap te maken naar de 'commerciële sector' zonder de doelgroep uit het oog te verliezen. En dat vond ik bij NLvoorelkaar. Het werk is heel veelzijdig. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten die hun eigen voorelkaar website implementeren. Samen werken we aan kwaliteit- bijvoorbeeld afspraken over de begeleiding van particuliere hulpvragers – en kwantiteit zoals communicatie en PR. Iedere werkdag is anders.
Op mijn vrije vrijdag geniet ik enorm van onze drie jonge kinderen en de avonturen die we samen beleven. Regelmatig zet ik me in als vrijwilliger in Oosterhout. Ik val in voor 'vaste vrijwilligers' en ga dan bijvoorbeeld met iemand boodschappen doen of mee naar een afspraak in het ziekenhuis.
Het is geweldig om de groei van NLvoorelkaar mee te maken. Werkwijze, plannen en structuur worden continue verbeterd om het steeds makkelijker te maken en vooruitgang te boeken. Samenwerking en leren van elkaar zijn daarbij essentieel. Mooi he?!

Mandy Romme - Product owner

In 2010 ben ik afgestudeerd van de opleiding International Media & Entertainment management. Hierna ben ik als online specialist gaan werken voor Nationale Opera & Ballet. Hierbij had ik een grote rol in de online marketing en online storytelling. Omdat theater mijn passie is, vond ik dit heel erg leuk. Alleen wilde ik mezelf meer bezighouden met de doorontwikkeling van websites. Daarbij vond ik het heel belangrijk dat ik een baan zou vinden waarbij maatschappelijke impact een grote rol speelt. Dat vond ik allemaal terug bij NLvoorelkaar in de functie van Applicatiemanager. Bij NLvoorelkaar werk ik elke dag aan de optimalisatie en verbetering van onze online applicatie. Dagelijks inspireren gebruikersonderzoeken, klanten, mijn collega's en onze maatschappelijke impact mij om vrijwilligers, hulpvragers en organisaties in Nederland, door middel van het platform, steeds beter op een betrouwbare, eenvoudige en snelle manier met elkaar te verbinden.
Zelf ga ik regelmatig met dementerende ouderen wandelen. Ik vind het leuk om zelf buiten actief te zijn en waarom zou ik dan niet gelijk anderen meenemen? Een win-win situatie! Binnen twee jaar hoop ik met NLvoorelkaar er voor te zorgen dat vrijwilligerswerk weer hip is. Zodat niet alleen ik maar ook andere jongeren ervaren hoe leuk het is iets voor een ander te doen en hoe laagdrempelig het eigenlijk is.

Nadim Knape - Community manager/ Office manager

Op 1 januari 2015 ben ik als Office & Community Manager begonnen bij NLvoorelkaar. Een combinatiefunctie waardoor ik met een glimlach op mijn gezicht naar mijn werk fiets. Door de vele ballen die ik in de lucht moet houden, verveelt het nooit en is iedere dag bij NLvoorelkaar een verrassing.
Toen ik in 2011 afstudeerde met een project voor activiteiten voor ouderen ben ik het werkveld ingegaan. Ik heb studievoorlichting gegeven, wintersportreizen verkocht en een tijd bij een online (marketing) bureau gewerkt. Bij NLvoorelkaar heb ik de juiste combinatie gevonden: sociale betrokkenheid, innovatie én persoonlijk contact met klanten, gebruikers en ook het team.
Wanneer klanten en gebruikers contact opnemen met de helpdesk van NLvoorelkaar of één van de (lokale) platformen, komen ze in contact met mij. Ik verwijs door, denk mee, help verder en geef uitleg over het gebruik van de websites en streef ernaar iedereen op weg te helpen naar een positieve, succesvolle match.

Harrie Verveer - Lead backend developer

Ik ben per 1 augustus 2015 als lead backend developer bij NLvoorelkaar begonnen. Het is geweldig om onderdeel uit te maken van zo'n jong, dynamisch en gedreven team en het voelt goed om bij te kunnen dragen aan een project met zoveel maatschappelijk belang. De bedrijfscultuur waarin vrijheid en vertrouwen voorop staan, zorgt er voor dat we het platform constant kunnen verbeteren door met nieuwe ideeën te komen en die vervolgens ook te verwezenlijken. Het wordt hierdoor heel eenvoudig om snel tot een beter platform te komen, waardoor de gebruikers een nog betere ervaring krijgen!
Na mijn opleiding HBO Hogere Informatica ben ik sinds 2005 als PHP programmeur werkzaam geweest bij verschillende bedrijven waar ik allerlei projecten heb gedaan. Naast mijn werk spreek ik regelmatig op PHP congressen over de hele wereld, waar ik kennis uitwissel met andere technici uit de sector. Verder speel ik gitaar in de coverband WATT en sla ik graag een balletje op de tennisbaan. Naast een incidentele bardienst op de tennisvereniging doe ik voor twee personen vrijwilligerswerk en help hen met klusjes in huis en voorbereiden op het inburgeringsexamen.
Binnen twee jaar hoop ik een goed en soepel samenwerkend team van ontwikkelaars om me heen verzameld te hebben. Een team dat aan alle wensen van onze klanten kan voldoen en de kwaliteit van NLvoorelkaar naar een steeds hoger niveau tilt.

Marjon Pennings - Online projectmedewerker

Vanaf augustus werk ik bij NLvoorelkaar als Online projectmedewerker. In deze functie komen alle werkzaamheden die ik toe nu toe heb gedaan samen. Om te zorgen dat voor iedereen duidelijk is waaraan wordt gewerkt, vorm ik de schakel tussen klanten en het developmentteam. Ik ben en blijf de enige vrouw ooit afgestudeerd in interaction design op AKV|St.Joost – deze opleiding bestaat nl. niet meer – waarna ik me vooral gericht heb op het coördineren van creatieve processen. Ik bemiddelde tussen studenten, alumni en opdrachtgevers op AKV|St.Joost, produceerde exposities bij Stichting KOP en adviseerde klanten bij Coolblue.
Naast mijn werk is muziek mijn passie en dan met name zingen. Ik ga zo veel mogelijk naar het theater, houd van bakken, het spelen van bordspellen en ben veel met interieur bezig. Ook help ik graag mensen met dingen die ik graag doe en voor mij heel vanzelfsprekend zijn maar voor een ander niet. Zo ga ik maandelijks een middag naar kringloopwinkels met iemand die reuma heeft.
Bij NLvoorelkaar heb ik gedurende het hele proces van de ontwikkeling en bouw van het whitelabel contact met de klanten. Ook daarna wanneer er technische problemen zijn.
Binnen twee jaar hoop ik er samen met het team voor gezorgd te hebben dat NLvoorelkaar en haar whitelabels een nationaal begrip zijn. Zodat we er voor zorgen dat echt vanuit alle hoeken van het land, mensen hulp aanbieden en vinden via onze platformen.

Bahati Elstgeest - Backend developer

Ik ben vanaf mei 2016 werkzaam als backend developer bij NLVoorelkaar.

Samen met mijn team werk ik aan de doorontwikkeling van het online platform. Als bedrijf heeft NLVoorelkaar veel ambitie en is het platform continu in beweging. Het voelt goed dat ik mijn kennis en vaardigheden als ontwikkelaar kan inzetten voor iets met zo'n grote maatschappelijke impact. En werken in een prettige sfeer, waarin je steeds wordt uitgedaagd om niet alleen het eindproduct maar ook jezelf te verbeteren.

In mijn vrije tijd zit in het team deskundigheidsbevordering binnen regio Scouting Zeeland. Hierin verzorg ik samen met anderen diverse trainingen voor de vrijwilligers van de regio. De interactie met deze enthousiaste mensen geeft mij veel positieve energie. En op die manier dragen we bij aan een leuke vrijetijdsbesteding van de vrijwilligers en die van de jeugdleden.

Michelle van Vliet - Marketing & communicatie

Ik ben sinds 1 mei werkzaam bij NLvoorelkaar als Marketing en Communicatie specialist en dankbaar dat ik daarmee deel uit maak van een team met ontzettend veel talent en ambitie en de wil om te blijven innoveren om zo de samenleving een stukje mooier en positiever te maken.

Met een master Communicatiewetenschappen op zak, jaren ervaring binnen het marketing en communicatievak en een creatieve aanpak hoop ik NLvoorelkaar op de kaart te zetten en de positieve gevolgen van het doen van vrijwilligerswerk bij iedereen onder de aandacht te brengen. Mijn ambitie is ervoor te zorgen dat over een jaar iedereen die iets goeds wil doen voor een ander de weg naar NLvoorelkaar weet te vinden. Want als we allemaal een beetje helpen, hoeft niemand zonder hulp te zitten.

Buiten mijn passie voor alles wat met marketing en communicatie te maken heeft, krijg ik enorm veel energie van het ontdekken van de mooiste plekjes op aarde en het ontmoeten van andere mensen. En als ik ze eenmaal ontmoet heb, maak ik het liefst zo vaak mogelijk lekker eten voor ze klaar.

Zelf ben ik al sinds kinds af aan bezig met vrijwilligerswerk. Zo heb ik altijd collectes gelopen voor diverse goede doelen en heb ik ontdekt hoe waardevol het kan zijn voor iemand om af en toe een kopje koffie met ze te drinken.

Ik word heel erg enthousiast als ik projecten zoals Young Impact voorbij zie komen waarbij we in staat zijn te laten zien dat vrijwilligerswerk helemaal niet saai en tijdrovend is, maar leuk is en energie geeft. Het is mooi om te zien hoe de jongeren hierop reageren en geïnspireerd raken. En hoeveel mensen zich inzetten om van dit prachtige project een succes te maken. Dat geeft hoop voor de toekomst!


Patrick

Mathijs

Anne

Astrid

Mandy

Nadim

Harrie

Marjon

Bahati

Michelle