Direct naar de inhoud van deze pagina

Jan - Hulpaanbieder & Hulpvrager

Lid sinds: 3 december 2019

Plaats:
Zuid (Alkmaar)
Even voorstellen:
Ik kwam met de website "Alkmaar voor elkaar" in aanraking doordat ik zelf een hulpvraag heb (en hopelijk spoedig "had"): het verplaatsen van zware apparatuur.
Omdat ik gepensioneerd ben, bedacht ik me dat ik zelf eventueel ook wel iets voor anderen zou kunnen betekenen.
Wat fysieke kracht betreft, heb ik beperkt nut. Mijn grijze cellen hebben echter nog wel wat kracht, met name op het gebied van informatietechniek. Denk hierbij aan PC's and computers onder besturing van Unix en Linux. Ik heb hierop veel gewerkt met toepassingen voor geautomatiseerde publicatie van documenten. Dit houdt in: inrichten van het productieproces, het programmeren van hulpprogrammatuur, alsmede het opleiden van gebruikers. Dit veelzijdige vakgebied heeft mij altijd veel mogelijkheden geboden om ook mijn creativiteit te ontplooien.

Hiernaast hou ik veel van taal. Ik denk ik dat ik hierdoor eventueel nuttig zou kunnen zijn bij het (helpen) opstellen van documenten. Ik heb de meeste vaardigheid in het gebruik van de Nederlandse taal, maar op technisch gebied heb ik ook veel documenten behandeld in het Engels.
Mijn ervaring:
Omdat mijn vakgebied zich afspeelde in een systeem met veel gebruikers heb ik het meest in grotere bedrijven gewerkt, die ook lijvige documenten moesten verwerken. Er werden hierbij hoge eisen gesteld aan snelheid en kwaliteit. Veel van deze werkzaamheden heb ik verricht in een Engelstalige omgeving.

Mijn opleiding heb ik genoten voordat informatietechnologie een studierichting was. Mijn vooropleiding is daardoor HTS telecommunicatie. Later heb ik daar nog een universitaire studie filosofie aan toegevoegd.

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Alkmaarvoorelkaar
  • Jan is eerder via deze website geholpen

  • Profielfoto van Jan

    Ondersteuning bij PC-gebruik/problemen

    Geplaatst door Jan
    Omdat mijn beroep zich voornamelijk afspeelde rondom computerapplicaties (voor geautomatiseerde publicatieproductie) kan ik diensten aanbieden die hiermee te maken hebben. Het kan hierbij gaan om: - ... Lees meer
Jan
90% profielsterkte