Mara - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 1 mrt. 2022

Plaats:
Noordoost (Utrecht)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Als coördinator bij Home-Start Utrecht verbind ik gezinnen die tijdelijk een moeilijke periode doormaken aan vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn mensen zoals jij en ik, mensen die graag iets voor een ander betekenen en hun ervaring in de opvoeding als ouder of vanuit werk willen inzetten om een ander te ondersteunen. Samen met mijn collega's bieden wij nieuwe vrijwilligers een voorbereidende training aan om onze methodiek over te brengen en te zorgen dat zij met een goed gevoel aan een gezin gekoppeld kunnen worden.

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat als ik bij gezinnen thuis kom, zij mij hun verhaal vertellen en zich kwetsbaar durven opstellen. En dat het bijzonder is om te zien dat na een periode van gemiddeld negen maanden waarin zo'n gezin hulp krijgt van een vrijwilliger het vaak echt stukken beter gaat met het gezin. Ouders voelen vaak meer energie en veerkracht om het opvoeden weer aan te kunnen en hebben vaak hele mooie stappen gezet.
Mijn ervaring:
Home-Start bestaat inmiddels al 30 jaar in Nederland en bijna 25 jaar in Utrecht. Wij werken samen met de Gemeente Utrecht, Buurtteams, Consultatiebureaus, JGZ en andere partijen rondom (informele) zorg in Utrecht.

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Mara is eerder via deze website geholpen

Afbeelding over Maatje voor een gezin
Utrecht

Maatje voor een gezin

Home-Start Utrecht

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het tijdelijk niet zo lekker. Allerlei omstandigheden (bijv. echtscheiding, overbelast...

Afbeelding over Maatje voor een gezin met opvoedvragen
Utrecht

Maatje voor een gezin met opvoedvragen

Home-Start Utrecht

Zoek je vrijwilligerswerk? Heb je ervaring met opvoeden? Wil je een gezin weer op weg helpen? Als vrijwilliger bij Home-Start help...

Mara
75% profielsterkte
Aangesloten bij:
Home-Start Utrecht