Jaccobine - Hulpvrager namens organisatie

Lid sinds: 6 januari 2016

Plaats:
Oostgaarde-Zuid (Capelle aan den IJssel)
Even voorstellen:
HOME-START nu ook actief in Capelle a/d IJssel.

Thuis in gezinnen.

Ieder gezin maakt weleens een periode door waarin het minder lekker loopt. Een beetje hulp kan dan prettig zijn. Vrijwilligers van Home-Start bieden die hulp.

Home-Start biedt ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen (tenminste één kind onder de zeven jaar). Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren deze ondersteuning als positief en waardevol. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt.

De vrijwilligers worden getraind en gescreend door Home-Start voor zij naar een gezin gaan. Home-Start is kosteloos voor gezinnen.

Een vrijwilligster over het werk:
“Je moet mij zien als een goede buurvrouw. Je kunt alles met mij bespreken. Ik luister, geef tips, ik lach, ik leef mee, ik ga mee een stukje wandelen, ik ben kritisch. Ik heb tijd en aandacht.”

Kunt u een steuntje in de rug gebruiken of heeft u interesse in het vrijwilligerswerk voor Home-Start, dan kunt u voor meer informatie bellen naar Home-Start Capelle ad IJssel 06 45 107 607 of mailen naar: capelle@home-start.nl
Mijn ervaring:
Ik werk nu als coördinator voor Home-Start Capelle ad IJssel, maar een aantal jaren geleden ben ik ook als vrijwilliger aan dit project verbonden geweest in Rotterdam.

In deze periode heb ik een jonge moeder ondersteund met 3 kleine kinderen. Een intensieve, maar voor mij ook leerzame periode. Ik heb een kijkje gekregen in een druk gezin en tegelijkertijd samen met de moeder activiteiten ondernomen die zij alleen niet had kunnen doen. Als was het alleen maar omdat ik een extra paar handen kon bieden. Daarnaast hebben we samen de kinderen voorgelezen, spelletjes gedaan en bijvoorbeeld gekookt.
Ook al was onze periode samen maar kort, we hebben samen iets moois opgebouwd waar we allebei met een goed gevoel op terug kijken. Ik kon de moeder echt een extra steuntje bieden.

Ik ben trots en blij dat ik nu in de rol van coördinator dit kan aanbieden aan andere moeders.

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Jaccobine is eerder via deze website geholpen
 • Jaccobine heeft 1 aanbeveling ontvangen

 • Profielfoto van Lize

  Aanbeveling van: Lize

  Ontvangen op: 15-05-2020
  Helemaal prima
Jaccobine
90% profielsterkte
Aangesloten bij:
Humanitas Home Start Capelle ad IJssel