De Bieb - Hulpaanbieder namens organisatie & Hulpvrager namens organisatie

Lid sinds: 18 augustus 2016

Plaats:
Zaandam (Zaanstad)
Even voorstellen:
Door de inzet van vrijwilligers kan De Bieb voor de Zaanstreek haar ambities m.b.t. de gestelde kerntaken realiseren en daarmee haar sociale, maatschappelijke en culturele rol blijven vervullen en vergroten.

De Bieb voor de Zaanstreek presenteert zich als een openbaar toegankelijk en leerzaam instituut waar het prettig vertoeven is. De Bieb streeft ernaar om een zo groot mogelijke groep leden van de Zaanse gemeenschap toegang te bieden tot informatie, kennis en cultuur. De Bieb heeft als kerntaken leesbevordering en bevordering van mediawijsheid voor de jeugd en jongeren en toegang bieden tot (digitale) informatie voor kwetsbare groepen zoals laaggeletterden, volwassenen die buiten het arbeidsproces staan en/of digitaal minder vaardig zijn.

De Bieb voor de Zaanstreek maakt voor veel activiteiten gebruik van enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers kunnen we veel activiteiten niet realiseren.

Zo zijn er wekelijks voorleesvrijwilligers actief in de vestigingen van De Bieb, op scholen of kinderopvang of bij gezinnen thuis.

Op het gebied van taal helpen onze TaalCoaches volwassenen hun Nederlandse Taalvaardigheid te verbeteren.

Onze DigiCoaches staan klaar om specifieke vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld tablets of het lenen van e-books tijdens de tablet- en e-book spreekuren. Maar ook geven zij regelmatig een training waarin mensen oefenen met een iPad of e-reader of leren omgaan met het gebruik van DigiD.

Voor mensen die zelf niet meer naar De Bieb kunnen komen, brengen de vrijwilligers van De Bieb aan Huis regelmatig een stapel nieuw leesvoer bij deze doelgroep langs.

Zo is er altijd wel een vrijwilligersfunctie die bij u past! Alle vrijwilligersfuncties zijn terug te vinden op onze website: https://debieb.nl/vrijwilligers.

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
 • De Bieb is eerder via deze website geholpen
 • De Bieb heeft 2 aanbevelingen ontvangen

 • Profielfoto van Tara

  Aanbeveling van: Tara

  Ontvangen op: 07-12-2019
  Erg duidelijk contact en heel vriendelijk!
 • Profielfoto van Elsa

  Aanbeveling van: Elsa

  Ontvangen op: 06-11-2019
  Zeer prettig contact met de vrijwilligercoördinator van de Bieb. Ze neemt de tijd voor het gesprek en alles uit te leggen. Ik zal bij de bieb als vrijwilliger gaan beginnen als akkoord is van de justis. Ivm V.O.G.
De Bieb
85% profielsterkte
Aangesloten bij:
De Bieb voor de Zaanstreek