Direct naar de inhoud van deze pagina

Petra En Kristel - Hulpaanbieder namens organisatie & Hulpvrager namens organisatie

Lid sinds: 5 december 2018

Plaats:
Wippolder (Delft)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Vrijwillige Thuishulp van het VTV koppelt vrijwilligers aan mensen met een beperking die een maatje zoeken. Of je nu maatje wilt zijn voor een kind, jongere of volwassene, bij Vrijwillige Thuishulp zijn er veel mogelijkheden.
Je kunt zelfs samen met een familielid of vriend(in) vrijwilligerswerk doen.

Vrijwillige Thuishulp is al heel wat jaren actief in het Westland. Vrijwillige Thuishulp onderdeel van de Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV), onderdeel van MEE regio Delft.

Wij richten ons met de matches op vrijetijdsbesteding, dat betekent dat je met de hulpvrager samen leuke dingen onderneemt, bijvoorbeeld naar evenementen in het Westland, een dagje naar de Dierentuin of een museum. Maar ook dicht bij huis, een kopje koffie drinken, interesses delen, sociale contacten, fietsen, wandelen. Hiermee geven onze vrijwilligers die ondersteuning die hulpvragers vaak nodig hebben omdat zij zelf een beperkt sociaal netwerk hebben.
Ook voor ouders kan een vrijwilliger een uitkomst zijn, iemand die even op hun kind(eren) past en met ze speelt, zodat ouders even tot rust kunnen komen. Want het opvoeden en zorgen voor een kind met een beperking kan een flinke uitdaging zijn.

Bijzonder aan Vrijwillige Thuishulp is dat wij langdurige ondersteuning kunnen bieden. Voor mensen met autisme bijvoorbeeld is het prettig om voor langere periode aan iemand gekoppeld te zijn. Het duurt wat langer om te wennen aan een vrijwilliger en omgekeerd heeft de vrijwilliger tijd nodig om de hulpvrager te kunnen begrijpen.
De consulenten ondersteunen de vrijwilligers tijdens hun match door middel van persoonlijk contact en deskundigheidsbevordering. En ook voor de hulpvragers zijn de consulenten altijd bereikbaar voor vragen.

Vrijwillige Thuishulp werkt voor mensen met:
• een verstandelijke beperking;
• een lichamelijke beperking;
• niet aangeboren hersenletsel;
• een chronische ziekte;
• een vorm van autisme.
Vrijwilligers hebben meestal affiniteit of ervaring met de doelgroep. Voor studenten en werkzoekende zijn er mogelijkheden om ervaring op te doen.

Samen met de hulpvrager maak je afspraken over de frequentie en tijdstippen. Met een dagdeel per maand of twee uurtjes per week kan je al iemand helpen.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Vrijwillige Thuishulp:
www.stichtingvtv.nl
www.vrijwilligethuishulp.nl
Contactpersoon:
Kristel van den Berg, 015-2618648/06-10675106/k.vandenberg@vtvzhn.nl
Ook hulpvragers kunnen zich uiteraard via deze weg aanmelden.

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Westlandvoorelkaar
  • Petra En Kristel is eerder via deze website geholpen

Petra En Kristel
95% profielsterkte

Aangesloten bij: