Wie wordt jouw nieuwe sportmaatje?

Samen is leuker. Sporten dus ook! 
Zoek jij ook een sportmaatje? Check hieronder wie er in jouw buurt ook op zoek is 

Of lees eerst meer over:

Wie heeft er een sportmaatje nodig?

Herken je dit? Je wilt wel sporten maar: wat past bij je, hoe begin je en alleen gaan is niet echt leuk? Je bent niet de enige!

De mensen hieronder zijn op zoek naar een sportmaatje. Soms omdat ze een handicap hebben. Sporten is dan namelijk nog moeilijker. De drempel is - soms letterlijk- te hoog. Ongeveer 1 miljoen mensen hebben een extra paar handen of jouw gezelschap nodig om te kunnen gaan.

Als iemand een handicap heeft, wat betekent dat dan? Dat kan vanalles zijn: slecht zien, sociale angst hebben of een speciale blade hebben in plaats van een doodgewoon been. Aangeboren of door een ongeluk, tijdelijk of levenslang. Vraag het ze gewoon, ze vertellen je graag wat het betekent.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Jeffrey, die zich door zijn Erbse parese niet laat tegenhouden om sportmaatje te zijn. 

Waarom samen sporten? 

Samen sporten is leuker! Je doet het samen, motiveert elkaar om te gaan (hallo stok achter de deur), moedigt elkaar aan, het is gezelliger. En als je met een sportmaatje van NLvoorelkaar gaat, dan doe je ook nog iets goeds voor de wereld. Dubbele portie happiness dus, bingo!

Veel van de sportmaatjes hieronder zijn namelijk heel bijzonder. Ze hebben een handicap. Dat zorgt voor een unieke sportervaring en motivatie boost. Want hun verhaal en blijdschap om te kúnnen sporten geven je tien keer meer energie dan Emiel Ratelband binnen 1 minuut tjakka kan zeggen. 

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Jeffrey, die zich door zijn Erbse parese niet laat tegenhouden om sportmaatje te zijn. 

Wie is Jeffrey? 

Jeffrey is 19 jaar, Amsterdammer, voormalig Nederlands kampioen sprint en onze ambassadeur voor deze campagne. Hij laat zien dat hij zich niet tegenhouden door zijn handicap (Erbse Parese). Maar dat hij juist daardoor anderen kan helpen sporten! Het verhaal van Jeffrey lees je hier

 

Ook op zoek naar een sportmaatje zoals Jeffrey? Zoek hieronder in het aanbod!

Over deze actie 

Deze actie is onderdeel van de campagne”Samen (sporten) is leuker” van Basic-FitFonds Gehandicaptensport en NLvoorelkaar. Samen sporten is namelijk goed voor jou én voor een ander. Dubbele impact dus, daar houden we van!

Wij vinden het belangrijk dat iedereen (samen) kan sporten en ervaren hoe goed dat voelt. Op dit platform hebben we een unieke plek gecreeërd waar je makkelijk en veilig een sportmaatje kunt vinden. Good for your body, good for your soul. Succes!

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10