Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips & Tricks hulpvragers

Jouw gegevens en privacy worden bij een bezoek aan en gebruik van NLvoorelkaar door NLvoorelkaar beschermd en gewaarborgd. Je kunt hier meer over lezen in het privacy statement.

Zelf kun je ook je steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Klik hier voor meer tips.

Wanneer je via NLvoorelkaar in contact bent gekomen met een vrijwilliger is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met uw veiligheid van belang. NLvoorelkaar heeft de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Wanneer je als particulier op zoek bent naar hulp en je zoekt hier ondersteuning bij, dan kunnen wij je in contact brengen met onze samenwerkingspartners in jouw gemeente. Deze partners kunnen je begeleiden bij het selecteren van een geschikte aanbieder. Klik hier voor meer informatie.

Tip 2: NLvoorelkaar werkt met een referentiesysteem. Heeft een hulpaanbieder op jouw hulpvraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al referenties op NLvoorelkaar heeft.

Tip 3: Wil je liever niet gelijk bij thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 4: Vraag de vrijwilliger om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 5: Ook kun je de vrijwilliger vragen een CV mee te nemen of je van te voren toe te sturen, zodat je dit indien gewenst kunt controleren.

Tip 6: Neem een vriend of familielid mee naar het kennismakingsgesprek.

Tip 7: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 8: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 9: Vraag de hulpaanbieder om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Lees meer over de VOG op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie: http://www.justis.nl/Producten/verklaringomtrentgedrag/.

Tip 10: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem dan direct contact met ons op, we helpen je graag verder.

NLvoorelkaar wenst jullie veel succes!