#CORONAHULP: KOM IN ACTIE MET VITESSE

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

Vitesse komt in actie voor iedereen die door corona geraakt wordt. Samen bieden we #coronahulp, samen staan we sterk!

Hieronder vind je alle initiatieven en oproepen van mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken 

Meer informatie

Veilig hulp vragen

Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Maar hoe kun je veilig hulp vragen?

Plaats gratis en veilig een hulpvraag namens diegene op dit platform. Vraag bijvoorbeeld of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Wij zetten jouw oproepje dan uit onder alle beschikbare helpers in de buurt ♥.

Waarom via dit platform?
Veel mensen bieden hun hulp aan op internet met #coronahulp. Dat is heel positief! Het plaatsen van een oproep via NLvoorelkaar heeft een aantal voordelen. Zo staan er al bijna 70.000 vrijwilligers geregistreerd die misschien ook in deze tijden iets voor een ander willen betekenen. Communicatie verloopt op een veilige manier via ons platform. Mensen die nu geen hulpvraag zien waar ze bij kunnen helpen, krijgen automatisch bericht als er een vraag wordt geplaatst die wel past bij hun aanbod/ profiel. Maar het belangrijkste is nog dat we op deze manier zorgen voor één overzicht van alle hulpvraag en -aanbod in deze coronacrisis zodat we ook zien waar de gaten vallen.

Liever bellen?
Er zijn veel telefoonlijnen beschikbaar waar je met hulpvragen terecht kunt. Hier vind je een actueel overzicht. 

Veilig helpen
Je hoort en ziet het nieuws en wil graag helpen. Bijvoorbeeld helpen met de boodschappen, digitaal schaken met ouderen of oppassen. Maar waar begin je? En hoe hou je het veilig voor jezelf én de ander?

Simpel:
1. Ontdek de actuele vragen in jouw buurt hieronder. Gebruik de filters om specifieker te zoeken. Alle vragen hieronder zijn corona-proof en kun je dus doen zonder risico op besmetting voor jou én de ander.
2. Plaats jouw hulpaanbod zodat we je kunnen e-matchen als er nieuwe vragen in jouw buurt online komen. Je krijgt dan automatisch een mailtje. Geen zorgen, je kiest zelf of je kunt helpen en zit nergens aan vast. 
3. Een brief, kaart, tekening of iets anders krijgen is altijd leuk en past door elke brievenbus. Gebruik je extra tijd dus om (samen) iets moois te maken en bij het verzorgingstehuis op de hoek in de bus te doen! 
 
Meer informatie over het Coronavirus

Voor vragen over het coronavirus kun je terecht op de website van de Rijksoverheid. Ook de website van het RIVM biedt actuele informatie over het coronavirus in Nederland.

Bekijk ook dit filmpje over wat jij kunt doen tegen het coronavirus

Blijf je (ook als je anderen helpt!) houden aan de richtlijnen van het RIVM:

 - Was je handen regelmatig
 - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 - Gebruik papieren zakdoekjes
 - Geen handen schudden en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
 - Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt