Direct naar de inhoud van deze pagina

Help als vrijwilliger met vervoer

Ben jij een ster in het openbaar vervoer, of een prima chauffeur? Vind jij het geen probleem om iemand uit je omgeving een keer ergens naartoe te brengen?

Voor veel mensen is het door beperkte mobiliteit een grote uitdaging om van A naar B te komen voor een afspraak of hobby. Deze mensen zijn erg geholpen met iemand die hen zo af en toe eens naar een ziekenhuisafspraak of kaartclub willen brengen. Je kunt iemand bijvoorbeeld met de auto vervoeren naar een ziekenhuisafspraak. Of iemand wegwijs maken in het openbaar vervoer, en de bus of trein leren gebruiken. Ben jij graag onderweg? Dan is er altijd wel vrijwilligerswerk dat bij je past op het gebied van vervoer. Op deze pagina vind je de huidige vragen voor vervoer. Wil je meteen aan de slag? Meld je dan hier aan als vervoersvrijwilliger.

Waarom is vrijwillige hulp met vervoer nodig?

Veel mensen met een fysieke berperking of ouderen kunnen niet makkelijk van A naar B reizen door hun beperkte mobiliteit. Anderen willen graag het openbaar vervoer gebruiken maar hebben nooit geleerd hoe dit moet en hebben niemand die het hen uit kan leggen. Er zijn veel mensen met een auto voor de deur, die makkelijk iemand uit de buurt ergens naartoe zouden kunnen brengen. Heb jij een auto voor de deur staan en wil je iemand uit je buurt helpen met vervoer? Meld je aan als vrijwilliger of bekijk de hulpvragen hieronder.

Wat kun je doen? Je brengt bijvoorbeeld iemand naar het ziekenhuis voor een controle afspraak. Vaak mag een patiënt dan zelf niet (meer) rijden). Het is voor jou een kleine moeite om hiermee te helpen, maar voor een ander een grote hulp.

Heb je zelf hulp nodig met vervoer? Plaats dan jouw hulpvraag op de website.

Sorteer vrijwilligerswerk op:
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15