Ondersteun als vrijwilliger een mantelzorger

Zorg jij ervoor dat een mantelzorger ook een keer tijd voor zichzelf heeft om bij te komen van de langdurige zorg voor een familielid of vriend?

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in de zorg voor zieke familieleden, buren of vrienden. Dit kunnen ze alleen blijven doen als ze af en toe zelf op adem kunnen komen. Daarom is het heel waardevol als een vrijwilliger af en toe de zorgtaken over kan nemen. Bijvoorbeeld door een avondje spelletjes te spelen met een demente moeder zodat haar dochter kan ontspannen. Gun jij een mantelzorger ook wat tijd voor zichzelf? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Hieronder vind je de actuele vragen voor mantelzorgondersteuning. Of lees verder voor meer info:

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is vaak langdurige zorg voor chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden of vrienden waarvoor je niet betaald wordt. Denk aan de zorg voor mensen met dementie, alzheimer, een lichamelijke of verstandelijke beperking, kanker of een spierziekte. Mantelzorg kan zwaar zijn, vooral naast een baan en/ of gezin.

Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor mantelzorgondersteuning op NLvoorelkaar.

Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Waarom een mantelzorger ondersteunen?
Overbelasting en eenzaamheid komen regelmatig voor bij mantelzorgers. Daarom is het belangrijk af en toe tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Zonder je zorgen te hoeven maken over degene die je als mantelzorger verzorgt. Als vrijwilliger kun je dit mogelijk maken. Door een middag of dag de zorg over te nemen. Ze noemen dit respijtzorg.

Er is geen resultaat gevonden dat voldoet aan de zoekopdracht

Iedere dag komen er nieuwe hulpvragen online. Meld je aan en blijf per e-mail op de hoogte van de nieuwste passende hulpvragen! Registreren