Vrijwilligerswerk met vervoer: OV maatje of vrijwillig chauffeur

Wil je een keer een buurtgenoot helpen met vervoer? Voor vrijwilligerswerk met vervoer hoef je geen rijbewijs te hebben. Wel als je de auto in stapt natuurlijk, maar je kunt ook helpen met openbaar vervoer. Hieronder vind je al het vrijwilligerswerk in jouw buurt dat te maken heeft met vervoer.

Waarom is vrijwillige hulp met vervoer nodig?

Niet iedereen kan vanzelfspreken van A naar B komen. Als je ogen minder goed zijn, je geen auto kunt rijden, het hectische vervoer je benauwt of nieuw bent in Nederland kan je soms wel wat hulp gebruiken. Wil jij buurtgenoten helpen met vervoer? En heb je hier een uurtje de tijd voor? Bekijk de vragen hieronder.

Wat mag je verwachten? Je kunt -letterlijk- alle kanten op met vervoer vrijwilligerswerk: breng iemand naar een afspraak in het ziekenhuis, de biljartclub of de fysiotherapeut. Of help juist iemand wegwijs te maken in het hectische openbaar vervoer: samen de metro, tram of bus leren gebruiken.

Hoe werkt dit platform?
NLvoorelkaar verzamelt al het vrijwilligerswerk in jouw buurt op één plek. Van goede doelen tot de eenzame dame in jouw buurt. En van bingo tot een marketing campagne designen. Zo vind jij makkelijk en veilig het vrijwilligerswerk wat bij je past!Het werkt heel simpel: als je jouw vrijwilligerswerk match hebt gevonden, neem je contact op door te klikken op 'stuur bericht'. Je wordt gevraagd een profiel aan te maken. Zo kunnen we namelijk jouw privacy beschermen! The rest is up to you: mail, bel, maak kennis en ga aan de slag. Meer info lees je hier over hoe het platform werkt.

 
Wat voor vrijwilligerswerk kan ik doen?
Er is super veel vrijwilligerswerk te doen. Je ziet hieronder al het vrijwilligerswerk op het gebied van taal en lezen. Maar er is meer: klik hier om al het vrijwilligerswerk in jouw buurt te ontdekken.
 
Ik heb vrijwillige hulp met vervoer nodig

Heb je hulp nodig met vervoer van een vrijwilliger? Plaats hier een vraag en laat buren en andere vrijwilligers weten waarmee ze je kunnen helpen.

Hier kan je het aanbod bekijken van mensen die willen helpen met vervoer. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt.